28 Temmuz 2012 Cumartesi

Teknenin İç Mekan Tasarımını yapan Deniz Dedeal Neler Diyor:

Deniz Dedeal,
www.dedeal.com
"...İki gün önce hem hüznü hem de sevinci bir arada yaşadım. Hem hüzün, hem sevinç bir arada ne zaman yaşanır? Ender zamanlarda... Mesela çocuğunuz evlenirken... Vakti geldiğinde gitmesi gerekenler kendi rüzgârına yelken açtığı zaman bir yandan sevinirsiniz; görev (ikinci bir emre kadar) tamamlanmıştır. Ama hep yanı başında olduğunuz, sizden bir parça kopup gidiyordur artık. Annelerin dediği gibi, anne baba olunca anlarsınız ancak.

Bir de emek harcayıp meydana çıkardığınız bir şeyler kopup giderken yaşarsınız aynı duyguları. Mesela bir ressamın resminin satılması ya da teknenizin bitip gitmesi gibi... Bunu da sanatçı, tasarımcı ve usta olursanız anlarsınız ancak. Tekneniz gelinlik kız gibi telli duvaklı süslenir, suya iner ve gider. Düşünceler, çizgiler, ahşap kokusu, ter kokusu, çekiç sesleri, küfürler, kahkahalar... Hepsi suya iner ve gider. Geçmişe karışır.
İşte biz de yeni bir hanım kızımızı, Armada teknesini gönderdik böyle... İki gün önce (15 Temmuz 2012), Tuzla'daki SBO Tersanesi'nde, Armada Otel için... üretildi. Boğaz'a çok yakışan, belki de hepimizin özlediği bir tarzda; ahşap bir klasik commuter..."
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde "Bilgisayar Destekli Tasarım", Yeditepe Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünde  "Yat Tasarımı" dersleri veren Mimar Deniz Dedeal'ın 18 Temmuz'da Armada Gezi Teknesi hakkında yazdıklarının devamını okumak için lütfen tıklayın:
"Boğaz'ın yeni Armada'sı..."